LEO KOSTER BAND – RICKIES TILL DAWN

Artiest info
Website
facebook
Label: More!!! Records / CRS

De Nederlandse ‘Leo Koster Band’ werd al in 1975 opgericht door multi-instrumentalist Leo Koster uit Amsterdam. Geïnspireerd door de vele concerten die hij in de seventies bijwoonde bleek het al gauw onvermijdbaar dat hij zijn eigen formatie zou oprichten en er platen mee zou gaan opnemen, eerst wat singles en daarna meerdere albums. De bezetting van de ‘Leo Koster Band’ wijzigde ettelijke keren in de loop der decennia en de groep bestaat nu naast Leo Koster op elektrische en akoestische gitaren en Wurlitzerorgel verder uit bassist en mandolinespeler Harm van Sleen, keyboardsspeler en accordeonist Kees Maat, elektrisch gitaarspeler Han Bavinck en drummer Walter van Zijl.

In deze bezetting werd de nummers voor het nieuwe album “Rickies Till Dawn” opgenomen in de Nederlandse ‘Studio The Bakery’ in Vleuten en ook één song in ‘Ricky’s Place’ in Nashville, Tennessee. Teksten en muziek voor alle songs waren van de hand van bandleider Leo Koster die ook de rol van arrangeur en albumproducer waarnam. In totaal krijgen we twaalf nummers aangeboden op deze plaat die goed is voor een kleine 50 minuten muzikaal genieten. U kunt het nieuwe album trouwens vanaf eind september ook in uw huis halen.

Bij de opnames in Nederland kreeg de band extra hulp van hun muzikale vrienden BJ Baartmans (gitaren), Roel Spanjers (keyboards) en Erik Spanjers (percussie), Sjoerd van Bommel (drums) en Jan Robijns (piano). Ook voor de opname van het op de tweede video live te horen nummer “Walkwoman” in Nashville was er instrumentale support van Charlie McCoy op basgitaar, Tommy Wells op drums, Bobby Ogden op keyboards, Brent Mason op gitaar en Lloyd Green op steelgitaar.

Het album “Rickies Till Dawn” is de opvolger van het in 2015 uitgekomen album “Train Of Life” van de ‘Leo Koster Band’ en het in 2018 verschenen soloalbum “Leo Koster Sings Gene Clark”. In de twaalf tracks op deze plaat primeert het geluid van allerlei gitaren die bespeeld worden door Leo Koster, Han Bavinck en BJ Baartmans. Als vergelijkbare sound voor dit album kunnen we verwijzen naar de muziek van seventiesartiesten als ‘Fairport Convention’, ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ en ‘Buffalo Springfield’.

Op de video’s bij deze recensie bieden we u twee tracks uit deze plaat ter beluistering aan: eerst is er een audiovideo van het nummer “I Love My Ricky” over de beroemde ‘Rickenbacker’-gitaar en daarna krijgt u het in Nashville opgenomen nummer “Walkwoman”. Andere tracks die we graag bij u willen aanbevelen zijn “Collateral Damage”, het rockende “That Extra Guitar”, “She’s The Devil In Disguise”, Tex-Mex-song “From The Bottom Of The Ocean” en de gezellig swingende tracks “Coeur D’Alene” en “One-On-One Teacher”.

(valsam)